Vegán vasárnap: kókuszos, rumos, vaníliás francia palacsinta
A minap úgy gondoltam, hogy kikísérletezem a saját francia palacsinta tészta receptemet, ugyanis eddig akármelyik oldalról, blogról vagy vlogról próbáltam másolni, mindig kudarcot vallottam, és elemeire hullottak a palacsintáim. De úgy gondoltam, ha már egy olyan receptet veganizálok, amit előttem sokan veganizáltak már, legalább egy kis csavar is legyen benne, így született meg a mai alkotásom a kókuszos, rumos, vaníliás palacsintatészta.
Hozzávalók 12 db palacsintához:
- 2 ek lenmagliszt
- 6 ek forró víz
- 1 bögre liszt
- Fél bögre zabpehelyliszt
- Fél csomag sütőpor
- 1-2 ek vaníliakivonat
- 1-2 ek rum
- 3 ek kókuszreszelék
- víz és/vagy növényi ital
- 2-3 ek olaj
Elkészítés:
Két evőkanál lenmaglisztet összekeverek 6 ek forró vízzel és ezt körülbelül 5 percig állni hagyom. Közben a liszteket, a sütőport, a vaníliakivonatot, a rumot és a kókuszreszeléket összekeverem és felöntöm annyi vízzel vagy növényi itallal, hogy palacsintatészta állagot kapjak. Végül hozzáöntöm a lenmaglisztet is, és csomómentesre keverem az egészet egy kis olajat is hozzáöntve. Végül közepes lángon kisütöm a palacsintákat.
Én tofutúróval (tört tofu, reszelhető héjú citrom héja, leve, cukor), étcsokis szósszal (növényi italban felolvasztott étcsokoládé), juharsziruppal és pálmaolaj-mentes Hulala vegán tejszínhabbal tálaltam. A tésztában lévő ízeket ugyan gyengén, de lehet érezni, ezzel pedig nagyon jól feldobják a palacsintát: