Vegán vasárnap: nice creames tekercs
A mai receptem rendkívül gyors és egyszerű, mégis mindenki imádni fogja.
Szükséges eszközök:
- Jó turmixgép (nekem egy Philips HR7778/00 Avance kollekciós gépem van)
- Internetről rendelhető vagy háztartási boltokban kapható sütéshez való fém tölcsér
- habzsák
Hozzávalók a tésztához:
- Egy kevés étcsokoládé
- Leveles tészta
Hozzávalók a nice creamhez:
- 3 banán
- 5 ek Meggle Decor tejszínhab (vegán)
- 150 g félig lefagyasztott, hideg tofu
- 5-6 szem fagyasztott eper
Elkészítés:
Először hosszú csíkokat vágok a leveles tésztából, majd reszelek ezekre egy kevés étcsokoládét, végül pedig egyesével feltekerem a tésztát a tölcsérekre és előmelegített sütőben megsütöm azokat. Miután kihűlt, le is lehet húzni a formáról.
Közben egy jó turmixgépben a nice creamhez szükséges összetevőket összekeverem, hogy egy krémes fagylalt szerű masszát kapjunk. Ráadásul ez a kevés tofu és a tejszínhab sokkal krémesebbé teszi a végeredményt, mintha csak banánnal készítenénk, ahogy szokták. Az igaz, hogy így kevésbé tartja a formáját.
Ezt a kész krémet, ha lefagyasztjuk még egy kicsit, habzsákkal (nagy szenvedések árán) szép formában a tölcsérekbe tölthetjük, viszont akár simán bele is kanalazhatjuk a tésztába és különböző díszítéssel tálalhatjuk. De magában is fogyasztható: